lilo - zajebiste, ale było... :diabelski_usmiech
jak zdemontować srebrne listwy na drzwiach i kokpicie
Zwiń
X
-
Re: jak zdemontować srebrne listwy na drzwiach i kokpicie
Zamieszczone przez gablerosprosze o instrukcje , według mnie szpecą wnętrze , chce je ładnie obkleić materiałem i aby było porządnie musze je zwalić
ramke od radia demontujesz:
1. najpierw popielniczke odkrecasz (2 sruby)
2. od spodu chwytasz ramke i ciagniesz powoli do siebie, ostroznie aby nie pourywac zaczepow
listwe nad schowkiem pasazera demontujesz:
1. odkrecasz schowek
2. od srodka listwa przykrecona jest na 3 sruby
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej111Plastiki przy kierownicy po lewej podważasz, po prawej wyciągasz włącznik świateł i również podważasz. Z drzwiami nic nie zrobisz, są przyklejone.
chcesz je obkleić materiałem dobrze zrozumiałem ??
u siebie te wszystkie ściagalem i obklejalem folią- carbon brazBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej111Z drzwiami nic nie zrobisz, są przyklejone
potem jak pisze blackrs, skleić, lub skręcić
przy rowiercaniu zostają kołeczki z otworami w którę wkręcamy wkręty+podkładki i jest ok->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
[quote="blackrs"]Zamieszczone przez andrzej111Plastiki przy kierownicy po lewej podważasz, po prawej wyciągasz włącznik świateł i również podważasz. Z drzwiami nic nie zrobisz, są przyklejone.
chcesz je obkleić materiałem dobrze zrozumiałem ??
u siebie te wszystkie ściagalem i obklejalem folią- carbon bra
Najładniej byłoby skórą – ewentualnie sztuczną, a jak nic nie znajdę to zastanawiam się czy ostatecznie nie wystarczy siknąć matowym lakierem ( nie wiem czy uda mi się ładnie to obkleić)
[ Dodano: Pon 09 Kwi, 12 16:12 ]
Zamieszczone przez andrzej111Tylko po co ściągać listwy na drzwiach skoro będą oklejane?
Rozumiem jak ktoś chce malować...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gablerosjak nie zdemontujesz to dokładnie i porządnie nie zrobiszSprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej111Zamieszczone przez gablerosjak nie zdemontujesz to dokładnie i porządnie nie zrobisz
octavia to nie mercedes ale ponieważ zwracam uwage na szczegóły to chciałbym żeby było ładnie zrobione więc chyba będe sciągał
ps. a czy sa już takie gotowe naklejki???
Komentarz
-
-
jakie nakleji kupujesz folię ( ja używalem 3M ) wycinasz, suszarka w reke i jedziesz.
skora obszycie tego to może byc wyzwanie a i czy do reszty auta bedzie pasowalo.
ja probowałem okleic listwe bez zdjecia i wychodzi slabo. żeby zrobić to prpfi koniecznie trzeba zdjącBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Według mnie ciężko będzie to dobrze zrobić,tzn oklejenie folią elementów zaokrąglonych wyjdzie dobrze,ale np tego otwieranego schowka pod radiem z ostrymi kątami już nie,gdyż folie kładzie się na zakładke a przy ostrych krawędziach po prostu to nie wychodzi.Jedynie co zostaje to hydrografika.Byłem nawet w profesjonalnym zakładzie,który okleja auta od kilkunastu lat i nie chcieli się tego podjąć.p.s.Może ktoś wrzuci zdjęcia zmienionego środka.Respect All,Fear No One!
Komentarz
-
Komentarz